Ці три незвичних салату можна приготувати навіть на свято
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептами салатів для новорічного столу. Я даю свій набір продуктів, ви можете щось прибрати або додати, вирішувати вам, а можете залишити все як є.
Салат № 1. З авокадо
Не знаю як ви, а я дуже люблю такі салатики без надмірностей. Всі швиденько порізав, красиво розклав, і все, можна подавати до столу. Такий салат найкраще готувати порційно, добре буде виглядати і на святковому столі.
Так, ви можете скористатися своїм набором продуктів, що додати або прибрати, тут все індивідуально – експериментуйте і все буде відмінно.
або дивіться у відео нижче
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Авокадо – 1шт.
- Відварна курка – 200 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Листя салату – 5-6 шт.
ЗАПРАВКА:
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Соняшникова олія – 50 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Прованські трави, сіль, перець
************************************
САЛАТ № 2. “Боярин”
Для цього салату спеціально роблю морква по-корейськи, не буду описувати спосіб її приготування, думаю, що у кожної господині є свій рецепт, ну, а якщо не хочеться готувати, то можна купити в магазині.
Для початку підготую всі продукти, кількість може бути будь-яким.
Гриби нарізаю соломкою, я взяла 7 штук, у мене великі.
На сковорідку наливаю масло і обсмажую їх до готовності.
Готові гриби додаю відварене куряче м’ясо, (беріть будь-яку курячу частина) приблизно 150-200 грам, обсмажую.
Знімаю з плити і даю їм охолонути.
Помідори нарізаю дрібними кубиками відправляю в салатник, додаю до них морква по-корейськи, остиглі гриби і м’ясо.
Салат перемішую, заправляю майонезом, можна додати сметану.
Даю йому трохи настоятися. Викладаю в порційні тарілки подаю до столу.
Дуже смачний і ситний салат вийшов.
Інгредієнти:
- помідори – 2 шт. .
- печериці – 7-10 шт. (у мене великі)
- морква по-корейськи – 2-3 ст. л. (у мене дуже гостра)
- відварна курка – 200 гр.
- майонез для заправки
************************************
Салат № 3. Салат з пекінською капустою і курячою грудкою.
Такий салат займе гідне місце на святковому столі. До цього салату я приготувала ще й дуже смачну заправку, від цього салат став ще смачніше.
АБО ДИВІТЬСЯ У ВІДЕО НИЖЧЕ
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 300 гр.
- Пекінська капуста – 300 гр.
- Авокадо – 1/2 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Болгарський перець – 1/2 шт.
ДЛЯ МАРИНАДУ:
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Мелений коріандр – 1 / 2 ч. л.
- Сіль, приправа для курки, кунжут
- Кріп
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Часник – 1 зубчик
- Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.