Кулінарія

Ці три незвичних салату можна приготувати навіть на свято

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептами салатів для новорічного столу. Я даю свій набір продуктів, ви можете щось прибрати або додати, вирішувати вам, а можете залишити все як є.

Салат № 1. З авокадо

Не знаю як ви, а я дуже люблю такі салатики без надмірностей. Всі швиденько порізав, красиво розклав, і все, можна подавати до столу. Такий салат найкраще готувати порційно, добре буде виглядати і на святковому столі.

Так, ви можете скористатися своїм набором продуктів, що додати або прибрати, тут все індивідуально – експериментуйте і все буде відмінно.

або дивіться у відео нижче

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Авокадо – 1шт.
  • Відварна курка – 200 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Листя салату – 5-6 шт.

ЗАПРАВКА:

  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Соняшникова олія – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Прованські трави, сіль, перець

************************************

САЛАТ № 2. “Боярин”

Для цього салату спеціально роблю морква по-корейськи, не буду описувати спосіб її приготування, думаю, що у кожної господині є свій рецепт, ну, а якщо не хочеться готувати, то можна купити в магазині.

Для початку підготую всі продукти, кількість може бути будь-яким.

Гриби нарізаю соломкою, я взяла 7 штук, у мене великі.

На сковорідку наливаю масло і обсмажую їх до готовності.

Готові гриби додаю відварене куряче м’ясо, (беріть будь-яку курячу частина) приблизно 150-200 грам, обсмажую.

Знімаю з плити і даю їм охолонути.

Помідори нарізаю дрібними кубиками відправляю в салатник, додаю до них морква по-корейськи, остиглі гриби і м’ясо.

Салат перемішую, заправляю майонезом, можна додати сметану.

Даю йому трохи настоятися. Викладаю в порційні тарілки подаю до столу.

Дуже смачний і ситний салат вийшов.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 шт. .
  • печериці – 7-10 шт. (у мене великі)
  • морква по-корейськи – 2-3 ст. л. (у мене дуже гостра)
  • відварна курка – 200 гр.
  • майонез для заправки

************************************

Салат № 3. Салат з пекінською капустою і курячою грудкою.

Такий салат займе гідне місце на святковому столі. До цього салату я приготувала ще й дуже смачну заправку, від цього салат став ще смачніше.

АБО ДИВІТЬСЯ У ВІДЕО НИЖЧЕ

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Пекінська капуста – 300 гр.
  • Авокадо – 1/2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1/2 шт.

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Мелений коріандр – 1 / 2 ч. л.
  • Сіль, приправа для курки, кунжут
  • Кріп

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.