Кулінарія

Піца з копченою ковбасою і сиром – страва проста, повсякденне, але від цього нітрохи не менш улюблене

А якщо додати до неї ароматну копчену ковбасу і сир, то вийде справжній кулінарний шедевр! Ароматне тісто, тонкий шар томатного соусу, обсмажені до золотистого кольору ковбаса і щедрий шар сиру – це все, що потрібно для ідеальної піци. Ви готові відправитися в кулінарну подорож і створити неповторний смак? Тоді приступайте до приготування

По-перше, готується воно елементарно (особливо, якщо ви один раз постараєтеся – зробите тісто з запасом і цей самий «запас» заморозити). По-друге, такий піці будуть раді і ваші близькі, і гості будинку. А діти взагалі прийдуть у захват! По-третє, ви можете сміливо вносити зміни до складу начинки піци з копченою ковбасою і сиром, додаючи в неї овочі, зелень або гриби: смак випічки від цього тільки виграє.

Для начинки:

Сирокопчена ковбаса – 150 г

Твердий сир – 200 г

Томатний соус – 4 ст. л.

Для тіста:

Сухі дріжджі – 5 г

Питна вода – 120 мл

Борошно – 200 г

Сіль – 1/2 ч. л.

Оливкова олія першого холодного віджиму – 2 ст. л.

Покроковий рецепт

Крок 1

Приготуйте тісто для піци з копченою ковбасою і сиром. Спочатку в маленьку миску насипте сухі дріжджі, залийте 3 ст. л. теплої води і перемішайте. Залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Крок 2

Борошно просіяти у велику миску гіркою. Зверху зробіть поглиблення, влийте розведені у воді дріжджі і решту теплу воду. Потім вилкою або рукою почніть замішувати тісто для піци.

Шаг 3

Перемішуйте по колу в один бік, захоплюючи борошно зі стінок «гірки». Коли майже вся мука буде додана, влийте 1 ст. л. оливкової олії. Посоліть. Вимішуйте близько 10 хвилин. Тісто має стати гладким і еластичним.

Шар 4

З тіста для піци сформуйте куля. Змастіть його рештою олією. Затягніть миску харчовою плівкою. Приберіть тісто в тепле місце і залишити на 1-1,5 години, до збільшення в об’ємі в 2 рази.

Крок 5

Духовку нагрійте до 220 °С. Тісто для піци обімніть і злегка вимісити. Розкачати в круглий тонкий коржик діаметром 25-30 див. Викладіть на деко, вистелений папером для випічки.

Крок 6

Приготуйте начинку для піци. Твердий сир натріть на дрібній або середній тертці. Копчену ковбасу наріжте тонкими кружечками.

Крок 7

Корж змастіть томатним соусом і посипте двома третинами тертого сиру. Розкладіть шматочки копченої ковбаси, посипте сиром, що залишився і випікайте в духовці 10-15 хвилин. Подавайте гарячою.