Кулінарія

Салат із зелених помідорів

Із зелених помідорів можна приготувати безліч різних салатів. Але ми пропонуємо вам приготувати і скуштувати смачний і на наш погляд вдалий салатик. Якщо цей салат їсти відразу після приготування (без консервування), то він буде свіжим, яскравим і соковитим.

Ну а якщо ви вирішите зберегти його на зиму, то тоді він стане більш м’яким і злегка змінить колір (стане більш жовтим). У будь-якому випадку його смак завжди на висоті і він прикрасить будь-який стіл і урізноманітнює будь-меню.

Інгредієнти:

1,5 кг недозрілих (зелених) помідорів.

1 кг перцю. Можна взяти перець лише червоного кольору або тільки зеленого. Я беру порівну і того, і іншого.

1 кг звичайного лука.

75 г часнику.

По 1 пучку петрушки і кропу.

Сіль.

Перець.

250 мл рафінованої соняшникової олії.

50 мл оцту.

Як приготувати салат із зелених помідорів

2. Зелені помідори миємо й нарізаємо невеликими шматочками.

3. Болгарський перець очищаємо від серцевинки і нарізаємо або півкільцями або четвертинками дуги.

4. Засипаємо сіллю і залишаємо мінімум на 4 години. Ємність можна залишити прямо на столі, не прибираючи в холодильник.

5. По закінченні часу на дні повинен утворитися сік, який необхідно злити.

6. Потім додаємо цибулю – очищений, вимитий і нарізаний півкільцями. Ретельно перемішуємо салат із зелених помідорів.

7. Додаємо дрібно натертий часник і перемішуємо ще разок.

8. Додаємо чисту нарізану зелень.

9. Далі дуже обережно змішуємо олію і оцет. Акуратно прогріваємо їх на невеликому вогні. Доводимо до кипіння і заливаємо салат із зелених помідорів. Перемішуємо і все.

10. Незвичайний на смак і дуже красивий на вигляд салат із зелених помідор готовий. Вживати його можна просто так, а можна і законсервувати, простерилізований банки з салатом і щільно закривши кришкою.