Відмінний порційний салат з курячої грудки і селери!
Цей салат найкраще подавати порційно. По-перше, це красиво, по-друге, зручно. Ситний Салат, володіє дуже цікавим смаком. Якщо комусь категорично не подобається майонез, заправте сметаною, тільки тоді прянощів побільше.
Готовий салат. Красива подача!
Для того, щоб робити гарні порційні салати з густим соусом, ми купили металеві формочки різного розміру. З ними, безумовно, дуже зручно.
Як я вже говорив у попередньому рецепті салату (), основою цих салатів є запечена куряча грудка! Вона у нас залишилася від . Я свідомо повторюю всі підготовчі кроки, так як багато читачі могли не побачити попереднього рецепта. До речі, курячу грудку можна просто відварити.
Курку ріжемо брусками 0,5х0,5х2 див. А цибулину максимально дрібними кубиками.
Обсмажуємо цибулю в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору, потім додаємо курку.
Курку потрібно добре обсмажити на досить сильному вогні, щоб вийшли ось такі засмажки з боків шматочків.
Ось тепер беремо ще одну таку ж цибулину, ріжемо її півкільцями і засмажуємо її до насиченого золотистого-коричневого кольору. До речі, в коментарях до попередньої статті мені підказали, що хрусткий цибулю краще робити у фритюрі.
Відкидаємо цибулю на сито, щоб скло масло.
Ось це була загальна частина для двох салатів, а тепер перейдемо до сьогоднішнього рецептом.
Інгредієнти:
– половину смаженої цибулі і курячої грудки;
– пара скибочок хліба (ми взяли зерновий, але цілком підійде просто чорний);;
– 6 маринованих огірків-корнішонів;
– 250 гр кореня селери;
– сіль, чорний мелений перець (за бажанням, червоний можна брати гострий), майонез.
Для початку хліб ріжемо невеликими брусочками і обсмажуємо на сковорідці буквально в столовій ложці рослинного масла ось до такого стану. Тобто потрібно сильно засмажити, але не спалити! )))
Корнішони ріжемо маленькими кружечками.
Селера ріжемо кубиками зі стороною приблизно в 1 див.
Тепер корінь селери смажимо до готовності в невеликій кількості рослинного масла, попередньо приправивши сіллю і перцем.
Коли шматочки розм’якшилися і злегка підрум’янилися, відкидаємо їх на сито і даємо стекти надлишків олії.
Коли всі складові нашого салату охололи, змішуємо їх разом до рівномірності.
Додаємо майонез і знову перемішуємо. Саме час спробувати і, при необхідності, підправити смак спеціями.
Розкладаємо салат по формочках прямо на тарілку, на якій будете подавати. Наявні у нас форми без дна. Ось в такому вигляді прибираємо салат в холодильник хоча б на годину, щоб він просочився. У нас простояв ніч.
Перед подачею акуратно видаляємо форму так, щоб не пошкодити сам салат. Оскільки соус досить густий, і охолоджений салат, він буде добре тримати форму.